Design SuiteUitlopers van een puntenwolk verwijderen

Locatie

Verwijder uitlopers

Model > Puntenwolken

Contextmenu

Puntenwolken op basis van scans vertonen vaak onnauwkeurige of overbodige punten rond de randen als het gevolg van meet-, overdrachts- of statistische fouten tijdens het scannen. Dankzij de toepassing van een algoritme dat de gemiddelde afstand tussen punten berekent, is het mogelijk om afgezonderde punten te verwijderen.

Om uitlopers van een puntenwolk te verwijderen:

Selecteer de puntenwolk:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Verwijder uitlopers’ wordt geopend.

Sleep de schuifknop naar links of rechts om de drempelwaarde voor uitlopers te bepalen op basis van de gemiddelde afstand tussen punten.

Klik op Voorvertoning om het effect van de aanpassingen te zien voordat je de instellingen aanvaardt.

De tijd die deze bewerking in beslag neemt hangt af van het aantal uitlopers dat wordt verwijderd.

Puntenwolken bewerken

Een puntenwolk importeren